hvorfor setter vi så stort press på hverandre?


Som jeg nevnte på videoen - er det viktig å sette seg inn i litt andre temaer enn kun det om hverdag/sminke. Det kan være at noe av det som er skrevet er satt helt på spissen ettersom det gjør poenget lettere å dra frem. 

Det er jo ikke å legge skjul på at det er et vannvittig press om alt, den dag i dag. Du må ha nok likes på bildene dine, nok merkeklær, du må se ut som barbie og ha det beste av alt. For hva skjer hvis du ikke fikk nok likes på et bilde? Er du da ikke bra nok? Hva hvis du ikke har den dyreste jakka? Betyr det at du ikke vil bli godtatt? Vi setter etter sinnsykt press ovenfor hverandre, og har for høye forventinger til alt. Hvem sin feil er det? Det er vår egen feil.

Vi lever i et dobbeltmoralsk samfunn der vi har et usunt og unormalt syn på hva som blir godtatt. Personer blir alltid kritisert og rakket ned på,  ogdet er faktisk umulig å oppnå kravene. Medier f.eks, som har en påvirkningskraft på barn og unge uten like. Jeg tenker ofte over hvorfor blogger og youtubekanaler, medier generelt ikke blir brukt til å formidle viktige saker. Det blir større og større press på hvordan vi skal se ut, også mer fokus på plastiske operasjoner. Er det sånn vi vil ha det? Nå skal jeg selvfølgelig ikke sette alle under samme kam. For det finnes mange gode mennesker der ute som har noen utrolige gode saker de jobber for! Men jeg mener vi setter altfor mye fokus på hvordan vi skal se ut i ung alder. 

Kroppspress er et kjent tema. Altså jeg ser ingenting feil ved at en person som jobber for kroppen sin legger ut bilder av den? Men det skaper tynne idealer. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor andre skal tråkke på hva dem legger ut. Jeg er 100 % sikker på at en person som hadde vært kraftig aldri ville fått de samme kommentarene. For de blir sett på som modige og ærlige, men hva med de andre som jobber for utseendet sitt da? Bare fordi de ser bra ut skal de ikke få lov til å legge noe ut. 

Hvis du aldri skriver om de dårlige dagene eller forteller om dem, skaper du et press om perfeksjon. Så det vil uansett hva du gjør skape et press på en eller annen måte. Vi kan ikke slutte å legge ut alt fordi det skaper et press. Det er noe vil må lære oss å leve med, samtidig som vi også må lære å akseptere det til visse grenser. 

Hva med det som kanskje ikke kjenner så mange? Skal de plutselig bli sett mer ned på fordi dem ikke har over 100 likes på profilbilde sitt på facebook? Jeg har vært borti flere situasjoner der hvor en ny person kommer til en skole og det første andre sjekker er populariteten. Hvis du da blir ansett som populær er du garantert venner fra første øyeblikket. Dette er helt feil! Vi kan ikke dømme mennesker etter popularitet.  Ja, jeg har også gjort det. Uten å tenke over det så dømmer jeg folk før jeg engang kjenner dem. Man får et visst førsteintrykk av en person, og hvis han/hun har mange likes, ja da ser jeg kanskje på dem i en mer positiv retning.

Jeg kjenner at jeg blir provosert. Det er alltid noe negativt ved en person, og vi er ekstremt gode til å dra frem det negative og la det positive være. Håper vi blir mer bevisste over hva vi gjør for vi skal fremstå bra for de yngre generasjonene. Når jeg ser barn helt ned til niårsalderen som klager over utseende sitt og kroppen sin, da merker jeg at jeg blir ordentlig bekymret. Vi utvikler oss på noen områder negativt, og jeg håper dere forstår viktigheten av dette.

Så nei, det skal ikke være lett å leve. 

2 kommentarer

AH

22.11.2014 kl.00:24

Fint skrevet, og er helt enig! :)

22.11.2014 kl.12:06

Fint innlegg, men du burde tenke på at du er ganske god til å presse folk til ting dem ikke vil selv :)Skriv en ny kommentarHei! Her kan dere skrive informasjon om dere selv, hva bloggen handler om og alt du egentlig vil. Det er ikke lov til å fjerne at designet er laget av meg!

For kontakt:
din epostadresse her
hits ♡ Design av Tonjemt ♡